Velkommen til en af Københavns ældste og smukkeste restauranter.

I 1910 øjnede Christian Krog(h) en oplagt mulighed og åbnede en fiskerestaurant på Gammel Strand; lige dér, hvor fiskekonerne stod og solgte dagens friske fangst. Han entrerede med de bedste kunstnere og arkitekter i byen, og skabte dermed de smukkest tænkelige rammer for den gode spise-oplevelse.

Meget vand er siden løbet i Holmens Kanal og med forskellige folk ved roret har Krogs også ændret sig; fra folkelig fiske-spiseri til en periode som fornem restaurant for den rigeste – og kongelige – klasse. Og mange anekdoter har igennem årene knyttet sig til den kendte restaurant.

Vi viderefører stolt traditionen fra Christian Krog(h), for vi anerkender hvor sjældent og vigtigt et sted som Krogs er … En levende storby skal udvikle​ sig​, og det gør​​ København ​netop​ med nye bydele, metrobyggeri og ​grønne tiltag​. Men ​en storby​ har også behov for holdepunkter som Krogs for at bevare sin identitet og charme. Det er vores mål at bevare og styrke Krogs som sådan et holdepunkt i hjertet af København.

Vi glæder os til at byde velkommen til alle, der har appetit på byens bedste, friske fisk – serveret i unikke omgivelser.

Meet the chefs

Nikolaj.jpg

Nikolaj Mortensen
Køkkenchef
30 år

 

Hvad er din bedste madoplevelse?

’’Stammershalle på Bornholm i 2014. Jeg havde vundet middagen i en eller anden kokkeelevs konkurrence, og det var første gang jeg prøvede at spise "fint", første gang jeg smagte trøffel og første gang jeg oplevede fisk være, sådan rigtig lækkert. Så den vil jeg altid huske.’’

 

Hvis du fik lov at spise middag med en kendt (død eller levende), hvem skulle det så være og hvorfor?

’’Genghis Khan. Har haft en mindre besættelse af ham i et par år, og tror det ville blive, en på mange måder spændende aften.’’

 

Hvad er din holdning til ananas på pizza?

’’Jeg vil overbevise min nye ven Genghis om at ananas på pizza er den nye fjende, og se den forsvinde fra jordens overflade.’’

Kristoffer.jpg

Kristoffer Enrique
Souschef
30 år

 

Hvad er din bedste madoplevelse?

’’En kold fiskesuppe på en båd i Stillehavet ud for Galápagosøerne, i alt for høje bølger. Det var samtidig første gang jeg husker, jeg har fået koriander. Har elsket det siden!’’

 

Hvis du fik lov at spise middag med en kendt (død eller levende), hvem skulle det så være og hvorfor?

’’Det kan kun være Denzel Washington, af den simple årsag han er guds gave til folket!’’

 

Hvad er din holdning til ananas på pizza?

’’Ananas på pizza?? Vidste ikke engang man kunne spise pizza uden? Så stort JA TAK, herfra, naturligvis omsvøbet i 2x ekstra ost. ’’

Younes2.jpg

Younes Bakhti
Kokkeelev
32 år

 

Hvad er din bedste madoplevelse?

’’Den bedste madoplevelse må være da jeg havde lejet en lille lejlighed i det sydlige Italien og havde adgang til de friskeste råvarer jeg havde smagt. God mad starter med gode råvarer!’’

Hvis du fik lov at spise middag med en kendt (død eller levende), hvem skulle det så være og hvorfor?

’’Hvis jeg havde muligheden, ville jeg gerne spise middag med forfatteren Arthur C. Clarke. Hans visioner om fremtiden var ikke kun fascinerende men passer i mange tilfælde ind i den fremtid han ikke fik oplevet selv. Måske havde han også nogle ideer til fremtidens køkken?’’

Hvad er din holdning til ananas på pizza?

’’Hvis du vil have ananas på pizza er det cool med mig. Men jeg tror ikke menneskehedsrettighedsdomstolen er enig!’’

Alex.jpg

Alessandro Ghiringahelli
Kok
30 år

 

Hvad er din bedste mad oplevelse?

’’Min bedste middag indtil videre, var på Noma.’’

 

Hvis du fik lov at spise middag med en kendt (død eller levende), hvem skulle det så være og hvorfor?

’’Hvis det stadig var muligt ville jeg spise middag med Kobe Bryant. Pga. hans viljestyrke til at finde det bedste frem i ham selv og skubbe sig selv til at blive den bedste i basketball og hans liv.’’

 

Hvad er din holdning til ananas på pizza?

’’Handler det om Hawaii pizza? Jeg tror sagtens det kan blive godt. Med de bedste råvarer kan alt blive godt. En god skinke og saftig karamelliseret ananas. Hvorfor ikke?!’’ 

Malthe.jpg

Malthe Nikolaisen
Kok
22 år

 

Hvad er din bedste madoplevelse?

’’Friskfangede Rødspætter, fanget af undertegnet selvfølgelig, til min bedstefars 75 års fødselsdag.’’ 

 

Hvis du fik lov at spise middag med en kendt (død eller levende), hvem skulle det så være og hvorfor?

’’Det skulle være Marco Pierre White. Jeg synes han er den mest inspirerende kok jeg har set nogensinde. En sand legende.’’

 

Hvad er din holdning til ananas på pizza?

’’Ikke lige min kop te!’’

Video fra Krogs

Følg Krogs Fiskerestaurant på Instagram her