Om Krogs

Bg 21

Gl. Strand var i århundreder Københavns centrale fisketorv, så da Christian Krog i 1910 ville åbne en fiskerestaurant, var det oplagt at placere den her. Han brugte en betragtelig sum på at sætte stedet i stand, og indretningen er faktisk ikke synderligt forandret fra dengang.

I 1918 blev restauranten overtaget af Hr. Berg, og det var dennes kone Jutta, der skabte det gode renommé. Hun lavede fantastisk mad, og hendes kreationer danner fortsat grundlaget for flere af Krogs retter.

Jutta stoppede som køkkenchef i 1939, og siden har Krogs haft flere ejere, men det høje niveau i køkkenet har altid været det bærende element.

Menuen er stadig forankret i det klassiske køkken, men i kontakt med sin samtid. Krogs har i dag nærmest ry af et historisk klenodie – et sted med sjæl og liv og en helt speciel personlighed.
En sofistikeret, ældre dame med glimt i øjet!

Orson Welles mente, ”at Krogs var den eneste restaurant nord for den franske Riviera, der kunne finde ud af at lave en ordentlig bouillabaisse”… Og det er vores håb, at Orson – hvis han kunne lægge vejen forbi – stadig ville holde ligeså meget af den!