Juttas madmirakler

Gl. Strand var i århundreder Københavns centrale fisketorv, så da Christian Krog i 1910 ville åbne en fiskerestaurant, var det oplagt at placere den her. Han brugte en formue på at sætte stedet i stand, og indretningen fremstår i dag stadig næsten som dengang.

I 1918 blev restauranten overtaget af Hr. Berg, og det var dennes kone Jutta, der skabte det gode renomme, som Krogs Fiskerestaurant stadig nyder godt af. Hun lavede fantastisk mad, og flere af hendes kreationer danner fortsat grundlaget for Krogs menuer.

Jutta stoppede som køkkenchef i 1939, og siden har Krogs haft mange ejere, men det høje niveau i køkkenet har altid været det bærende element. Mange store personligheder har spist her gennem tiden, og restauranten har serveret for kongefamilien og medlemmer af Folketinget.

Menuen er dengang som nu forankret i det klassiske køkken, men er løbende i kontakt med sin samtid. Krogs har i dag nærmest ry af et historisk klenodie – et sted med sjæl og liv og en helt speciel personlighed. En sofistikeret, ældre dame med glimt i øjet!