Historien

Bg 5

Krogs Fiskerestaurant

Krogs Fiskerestaurant ligger stuelejligheden i en historisk bygning på Gammel Strand 38. Gammel Strand er bygget på resterne af det ældste København. Det kan dateres tilbage til år 700, langt tidligere end Absalon som i 1160 grundlagde København.

Gammel Strand var centrum for det tidlige Københavns havn. Sildefiskeriet var enormt, og det var på grund af det gode fiskeri og den strategiske placering, at København voksede så hurtigt til at blive landets hovedstad. Der blev handlet fisk på Gammel Strand helt frem til år 2006, hvor den sidste fiskekone, Doris Marx, stoppede.

Restauranten blev i 1910 etableret af Christian Sørensen Krog – “Østers-Krog”. Dengang lå restauranten i nummer 34, og var også depot for Østerskompagniet og i mange år stedet, hvor man fik de bedste østers, der kunne måle sig med den kvalitet kongen fik.

I 1915 flyttede restauranten til sin nuværende placering. Christian Krog brugte en formue på at sætte stedet i stand – her blev kun brugt de bedste håndværkere og de bedste materialer. Restauranten er af flere omgange blevet restaureret i samarbejde med Nationalmuseet, og fremstår derfor i dag næsten som da den blev bygget med stuk og små sprossede vinduer.